İlgili Yazılar

Telefon Şarj Olmuyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Android cihazlardaki şarj olmama sorunu nedir? nasıl çözülür? detaylı ve basit çözüm yollarıyla bu hatadan kurtulmanız mümkün.

spot_img

Telefon şarj olmama durumu birçok telefonda belirli sorunlar sonucu meydana gelen bir sorundur. Şarjımız çok azken ya da tam ihtiyacımız olduğu anda telefonumuzu şarja takıp onun şarj olmadığını görmek bizi zor durumda bırakabilir. Bu durumda telefon şarj olmama sorunu ile karşı karşıya kalacaksınız ve bu sorun sizin yarı yolda kalmanıza sebep olacaktır. Fakat sizde telefon şarj sorununu çözebilir ve telefonunuzu eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz. Bunun için soruna sebep olan kaynak ve arızaları tespit etmeli ve tamirinin yapılması gerekmektedir. Telefonunuzun şarj almamasının birçok farklı sebebi olabilir. Aşağıda sizin için hazırladığımız sorunları ve çözüm yollarını inceleyerek çözüm bulabilir ve telefonunuz sağlıklı bir biçimde kullanabilirsiniz.

Telefon Şarj Olmama Sorunun Bataryanızdan Kaynaklı Olup Olmadığını Tespit Edin

Telefonun şarj olmama sorununu fark ettiğiniz zaman ilk olarak Accubattery ve Ampere gibi uygulamalardan birisini indirerek bataryanızın durumu ve sağlığı hakkında bilgi almanız gerekmektedir. Telefonunuz çok yavaş, çok az veya hiç şarj almıyor olabilir. Eğer bataryanız çok yavaş bir şekilde şarj oluyor ise tüketim bu hızdan fazla ise bataryanız şarj olmayacaktır. Bu durumu Accubattery ve Ampere gibi uygulamalar ile gözlemleyebilirsiniz.

telefon-sarj-olmuyor-sorunu-nasil-cozulur
telefon-sarj-olmuyor-sorunu-nasil-cozulur

Telefon Şarj Olmama Sorunun Priz veya Şarj Aletinden Kaynaklı Olup Olmadığını Öğrenin

Telefonun şarj olmama sorunu evinizdeki prizlerde oluşan herhangi sorundan veya şarj aletinizde meydana gelen herhangi bir sorundan kaynaklanabilir. Sorunun prizde olup olmadığını anlayabilmek için şarj aletinizi başka bir prize takarak telefonunuzu şarj etmeyi deneyin. Eğer telefonunuz hala şarj almama sorunu ile karşı karşıya ise bu sefer şarj aletinizin USB kablosunu adaptörden çıkararak bilgisayara takın ve telefonunuz şarj etmeyi deneyin. Eğer Telefonunuz şarj oluyor ise sorun adaptörünüzden kaynaklı olabilir. Fakat yine de şarj olmuyor ise sorun adaptörde olabileceği gibi USB kablonuzda da olabilir. Bu durumda adaptörünüzü yeni bir USB kablo ile deneyebilirsiniz. Fakat şarj olmama durumu hala devam ediyorsa sorun büyük ihtimalle adaptörünüzden kaynaklanmaktadır. Bu durumda yeni adaptör almanız gerekebilir.

Telefon Şarj Olmuyorsa Kapatmayı Deneyin

Gün içerisinde çeşitli oyunlar ve farklı uygulamaları yoğun olarak kullanıyorsanız bu yüksek tüketime sebep olacaktır. Bu sebeple bu tür uygulamaları kullanırken ve oyun oynarken telefonunuzu şarj etmeye çalıştıysanız doğal olarak telefonunuz şarj olmayacak aksine şarjı azalacaktır. Telefonunuz kapatın ve o şekilde şarj etmeye çalışın.

Not: Cep telefonları uçak moduna alındığında yaklaşık olarak iki kat daha hızlı şarj olurlar.

telefon-sarj-olmuyor-sorunu-nasil-cozulur
android-telefon-sarj-sorunu

Telefon Şarj Olmama Sorununun Cihazın USB Girişinden Kaynaklı Olup Olmadığını Kontrol Edin.

Tüm bu bahsedilen sorunları araştırıp denediniz fakat hala telefon şarj olmama sorunu varsa telefonunuzun USB girişini kontrol etmelisiniz. USB girişinde meydana gelen eğilme ve bükülme gibi sorunlar temassızlığa sebep olabilir bu da telefonunuzun şarj olmamasına sebep olacaktır. Bunu şu şekilde anlayabilirsiniz; Cihazı kapatıp bataryasını çıkardıktan sonra bir iğne yardımıyla USB girişindeki eğilme ya da bükülmeyi yumuşak bir şekilde düzeltmeye çalışın. Sonra bataryanızı takarak cihazı tekrar şarj etmeyi deneyin. Eğer cihaz şarj oluyorsa sorun çözülmüş demektir.

Telefon Şarj Olmuyorsa Bataryanızı Yenisi ile Değiştirin

Bütün bu yöntemleri denedikten sonra telefonunuz hala şarj olmuyor ise bataryanızı değiştirmeniz bu soruna bir çözüm olabilir. Her ne kadar yeni nesil cihazlarda batarya çıkarılamıyor olsa da bir telefoncudan destek aldığınızda bataryanızı kolaylıkla değiştirecektir.

Bir Tavsiye

Batarya şarj olmama sorununu çözdükten sonra, bataryanızı daha verimli kullanmak ister misiniz? eğer Evet diyorsanız, bu konu da hazırladığımı iki makale size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Eğer bu konu da herhangi bir sorunuz varsa, yorum formunu kullanarak bize yazabilirsiniz, o anda sayfada aktif olan editörlerimiz size yardımcı olacaktır.

Bir yorum bırak

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

18,204BeğenenlerBeğen
8,324TakipçilerTakip Et
263TakipçilerTakip Et
3,100AboneAbone Ol

Stay on op - Ge the daily news in your inbox