Windows 10 indirme ve boot usb yapma rehberine hoşgeldiniz! Yazının devamında Windows 10’u CD yerine USB’ye yazdırmak için gerekli olan ISO dosyasından tutun, kullanmanız gereken programa kadar merak edilen birçok detayı sizlerle paylaşıyor olacağız.
Freedos bir dizüstü bilgisayar aldıysanız veya Windows 7 gibi eski bir işletim sistemiyle çalışan bilgisayarınızı 10’a yükseltmek istiyorsanız rehberimizi okumaya devam edin. Böylece siz de format attırmak için para ödememiş olursunuz.
Windows 10 indirme linki
Çok basit. Bunun için öncelikle Windows 10 ISO indirmemiz gerekiyor. Microsoft’un resmî web sitesindeki ilgili sayfaya buradan ulaşabilirsiniz. Dosyayı indirdikten sonra yapmamız gereken şey bunun bir USB’ye yazdırmak.
Önceden Windows XP ve 7’yi hep CD’ye yazdırırdık. Ancak CD-Rom’ların artık kullanılmaması ve USB ile format atmanın daha kolay olması yüzünden çoğu kişi USB’ye ISO yazdırma yoluna gidiyor.
Biz de rehberin devamında USB’ye Windows 10 ISO yazdırma yöntemini anlatıyor olacağız.

Windows 10 ISO nasıl yazdırılır?
En az 8 GB boyutunda, yeni biçimlendirilmiş bir USB’yi bilgisayarınıza takın. Ardından bu bağlantıya giderek Rufus programını indirin. Tamamen ücretsiz olan bu program, indirmiş olduğunuz Windows 10 ISO dosyasını USB’ye yazdırmak için kullanılıyor.
Rufus’u çalıştırın, USB’ye yazdırmak üzere indirdiğiniz ISO dosyasını Gözat’a basıp seçin. Daha sonra yazdırma işlemini başlatın. Bu işlem tahmini 5-10 dakika arası sürecektir.
Kurulum aşamasına geçiş
Bu işlemlerin sonrasında bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekiyor. Ekran tam açılırken DEL, F11 veya F3 tuşlarından birine (bilgisayarınızın markasına göre değişir) boot ekranına geçmeniz yeterli olacaktır. USB’den boot etme seçeneğini işaretledikten sonra Windows 10 kurulum ekranına geçmiş olacaksınız.
Bu arada eğer Windows 11’de Microsoft Defender’i kapatıp devre dışı konuma getirmek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.