İlgili Yazılar

Rootlu Cihazda Yazılım Güncelleme [ÇÖZÜLDÜ]

spot_img

Rootlu cihaz da yazılım güncelleme – Bu konuda daha önce yazmış olduğumuz bir yazı vardı, orada özellikle samsung cihazların, root işlemi yapılmış cihazlara “modifiye edilmiş cihaz” diyerek yazılım güncellemesi vermediği sorununu genel olarak incelemiş ve bir yöntem sunmuştuk, sunduğumuz yöntem en azından eski cihazlarda (eski cihazlardan kasıt KitKat ve altı Androıd sürümleri) işe yarıyordu, ancak makale altına gelen yorumlara baktığımız zaman, yeni nesil cihazlarda, bu işleminde işe yaramadığını görmüştük. o yazımıza bu başlığa tıklayarak ulaşabilirsiniz; Rootlu Cihazda Yazılım Güncelleme.

Öncelikle şunu söylemeliyim; Artık yeni nesil cihazlarda, markalar root işlemini normal bir işlem olarak kabul etmeye başladı, bunu takiben rootlu cihazlara büyük oranda yazılım güncellemesi gönderiliyor, ancak yine de bazı firmalar (Samsung vs.) bu konuda inatçılığını sürdürmeye devam ediyor.

Rootlu cihazlarda yazılım güncellemesi yapma

Bu yeni nesil cihazlarda ise şöyle bir problem var, yazılım güncellemesi gönderen firma, gönderdiği yazılım ile hem özel recovery (CWM, TWRP) sistemlerini kaldırıyor, hemde rootu siliyor, bu durumda ise, yazılım güncellemesinden sonra Root Nasıl Korunur? problemi için çözümler aranmaya başlanıyor, ancak bu problem bahsettiğimiz problem kadar umutsuz bir sorun değil, bunu çözmek için, Chainfire`nin yapmış olduğu FlashFire programı devreye giriyor ve yazılım güncellemesi gelen cihazda recovery sistemini ve rootu koruyor, bu durumda güncelleme yapıldıktan sonra rahatlıkla cihazı eski haliyle (Rootlu) kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

FlashFire, ile rootu koruyarak yazılım güncellemesi yapma olayını, en yakın zamanda başka bir makalede paylaşacağız, şimdi gelelim, rootlu olduğu için hiç yazılım gönderilmeyen cihazların problemini çözmeye.

En büyük sorun bu cihazlara, yazılımın hiç gönderilmemesi, en azından yeni cihazlar gibi yazılım gelse (İndirilmeye ve yüklenmeye uygun olsa ) yükledikten sonra  rootu kaldırsa, yine FlashFire ile bir şekilde çözerdik ancak bu cihazlara yazılım hiç gönderilmiyor. (Kullanıcılar yazılım güncellemeye çalışırken çeşitli sorunlar ve hatalarla karşılaşıyor)

Devoleper merkezinden gidip zorla yazılım alamayacağımıza göre, yapacağımız tek bir işlem kalıyor oda Stock romu kurup son güncellemeyi almak ve bu işlemden sonra cihazı tekrar rootlamak.

Stock Rom kurulan bir cihazın Bootleader kilidi bile kapanır, yani Rootlu bir cihaza Stock Rom kurarsanız, Garanti kapsamına tekrar sokmuş olursunuz.

Yukarıda yazmış olduğumuz çözüm yolu uzun ve meşakkatli görünse de tek çareniz ne yazik ki, dediğim gibi yeni nesil cihazlarda artık (özellikle 2017 sonrası) cihaz rootlu diye yazılım güncellemesi göndermemek yerine, güncelleme gönderip rootu kaldırmayı daha uygun buluyor markalar, bunun dışında kalan cihazlar için çözüm yolu Stock rom kurulumu.

Peki Stock Rom`u Nasıl Kuracağım?

Artık bunu bir çare olarak kabul ettiyseniz, sizler için hazırladığımız, stock rom yükleme makalelerinden, cihaz markanıza uygun olan başlığa tıklayarak, stock rom yükleme işlemine başlayabilirsiniz.

Bu yazılarımızda, en yüzeysel ve basit şekilde Stock Rom kurulumlarını anlattık, listede cihazınız olmayabilir, ancak yapılacak işlemlerin aynı olduğunu asla unutmayın. Samsung ve Sony dışında bir marka kullanıyorsanız, stock rom kurulum işlemini araştırabilir yahut yorum kısmından bize yazabilirsiniz.

Not: Bazı cihazlarda Unroot (Root programını kaldırmak) yapıldığında, çok istisnai bir durum olsa da, güncelleme yapılabilmektedir, o yüzden, Stock Rom kurmadan önce bunu denemenizi öneriyoruz.

Stock Rom kurulumu bittiğinde, cihazınızı tekrar rootlamak istiyorsanız, kullandığınız eski root sağlayıcı programını tekrar kurup, aynı şekilde cihazı rootlayabilirsiniz.

Bazı durumlarda güncelleme yapmadan önceki, yazılımı rootlamayı başaran bir Root Sağlayıcı (Kingroot vb.) bu güncelleme de root atma işlemini başaramayabilir, bu durumda yazmış olduğumuz, büyük Androıd cihaz rootlama rehberi makalemiz size yol gösterecektir.

Bakınız: Büyük Androıd Cihaz Rootlama Rehberi

Stock Rom kurulum işleminden sonra, verilerinizi kaybetmemek için yedeklemeyi sakın unutmayın, şimdilik anlatacaklarımız bu kadar, bu konuda bilgi edindikçe makalemiz güncellenecektir, bu konuda sorunuz veya eklemeniz gereken birşeyleriniz varsa lütfen yorum formunu kullanarak bize iletin.

İlginize: Androıd: Özel Recovery ve Bilgisayar Kullanmadan Rom Yükleme

4 YORUMLAR

  1. Telefonum yurt dışı bir cihaz root kaldırıp güncelleme yaptıgįmda ki bunu pc den yapabiliyorum smart switch ile sonradan imeili siliniyor tekrar atmak zorunds kaliyorum

  2. Cihazım J7 Prime Yurt Dışı. Stock Rom atarsam güncelleme geliyor, ancak imei ve root gidiyor, bunu korumanın bir yolu yok mu ?
    VE iMEI NASIL ATILIR?

  3. Merhaba Erdem, cihazına sıfırdan stock rom yüklersen, root ve imei gider, çünkü yazılım kurulurken bu tür şeyler silinir, stock rom yükledikten sonra tekrar root atma, imei yükleme gibi işlemler yapabiliyor musun?

    İMEİ Atmak için bu yazımıza bakabilirsin. [URL=’https://tcybers.net/imei-degistirme-rootsuz-rootlu’]Android İmei Numarası Değiştirme[/URL]

Bir yorum bırak

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

18,204BeğenenlerBeğen
8,324TakipçilerTakip Et
264TakipçilerTakip Et
3,100AboneAbone Ol

Stay on op - Ge the daily news in your inbox