Google Fotoğraflar servisini kullanıyorsanız, temkinli davranmanız için yeterli sebepleriniz olduğunu belirtmek isteriz. Çünkü, en çekindiğiniz ve kendinizle dahi paylaşamadığınız video ve fotolarınız, üçüncü kişilerle paylaşılıyor olabilir. 9to5 Google adlı teknoloji haberleri sitesinin aktardığına göre, Google Takeout’ta depoladığınız Google Foto verileri, başkaları ile paylaşılmış olabilir. Bu kişiler, tıpkı sizin gibi, verilerini Google Takeout’a yedekleyenler olabileceği gibi, kötü amaçlı kişiler de olabilir. Belirtilen bir diğer detay ise, bu durum, Google’nin hiç farkına varmadığı bir sistem açığı yüzünden meydana geliyor olması.
Etkilenenlere E-Posta Gönderildi
Bu durumdan etkilenenlere Google, sessiz sedasız bir şekilde, e-postalarına bilgi mesajı gönderdi. Mesajda, durum üstü kapalı bir şekilde, kullanıcıların bilgisine sunuldu. Google, e-postada, bu durumda etkilenen kullanıcıların içeriklerini tekrar yüklemelerini ve söz konusu yedeklemelerini de acilen silmelerini önerdi. Sorunun daha büyük olması durumunda Google Destek birimine yönlendirmeyi de ihmal etmedi!
Google Fotoğraflar servisi, bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde 1 milyar rakamını geçti. Ve söz konusu dönemde yüz milyarlarca video ve resim yedeklemesi yapıldı. Ancak bu durumdan etkilenenlerin oranının %0.01 olduğu açıklandı. Elbette bu rakam “ancak” kelimesi ile tarif edilemez ve basite indirgenemez. Ancak, geneli düşünüldüğünde “buna da şükür” demekten kendimizi alıkoyamıyoruz.
Avukattan cevap gecikmedi: “Google, bu sorunu profesyonel şekilde ve çok kısa sürede çözüme kavuşturdu”. Aslında bu durum, belki de, kendinizden dahi sakladığınız video ve resimlerin başkalarının eline geçmesine neden olmuş olabilir. Ve bu durumda Google aleyhinde dava açılmasını sağlayabilir.

TechNewsWorld: “Google Artık Güvenilmez”
TechNewsWorld’den Enderle adlı editör: “Bu durum aslında hiç olmamalıydı ve bir kez daha Google’a verilerimizi hiç teslim etmememiz gerektiğini bize gösterdi. Çünkü artık Google, güvenilemeyen bir firma olarak görülmeye başlandı”
Enderle’ye göre, Google’nin bu durumu daha açık bir şekilde ifade edip, kimin etkilendiğini mesaj atmalı dedi ve ekledi “Etkilenenler, bu bilgileri alma hakkına sahip olmalıdır. Sonuç olarak büyük olasılıkla Google’a bunu almaları için dava açacaklardır. Ardından, verilerinize ne olduğuna bağlı olarak hasar için maddi ya da manevi dava açabilirsiniz.” Dedi. Bakalım sonuç olarak Google nasıl bir politika izleyecek?