Bilindiği üzere Apple ürünlerinin birçoğu, Çin merkezli elektronik imalat şirketi Foxconn tarafından üretiliyor, dünyayı sarsan Koronavirüs sonrası şirketten de bazı açıklamalar geldi.
Apple CEO’su Tim Cook Salı günü, ölümcül koronavirüsün Çin de yer alan üretimi hizmetleri üzerindeki etkisiyle ilgili, özellikle ulaşım konusundaki belirsizliklere değinmişti, ancak büyük bir iPhone üreticisi olan Foxconn, bu tarz kısıtlamalar için hazır olduğunu bildirdi. Görünüşe göre Foxconn, Çin’in seyahati kısıtladığı ve karantina önlemleri aldığı halde, “tüm küresel üretim yükümlülüklerini yerine getirme” planına sahip.
Tayvanlı şirket çok fazla ayrıntı vermedi. Salgının merkez üssü Wuhan’da bir tesisi var, ancak iPhone üretiminin çoğu Zhengzhou’da, yani 300 mil uzakta gerçekleşiyor.
Hatırlayacağımız üzere virüs ilk olarak geçen yılın sonlarında Wuhan’da tespit edildi ve Çarşamba günü itibariyle 130’dan fazla can aldı ayrıca yaklaşık 6.000 Çin vatandaşına bulaştı.