İlgili Yazılar

Android: Uygulama Yükleme Yerini Değiştirme

spot_img

Uygulama yükleme yerini sd kart yapma – Android marshmallow sürümü geldiğinden beri, sd kartı dahili hafıza yapmak mümkündü, ancak android dahili hafızayı sd kart yapma işlemini yapsanız bile, Play Store`dan yüklenen uygulamalar yine cihaz hafızasına yükleniyordu, açıkçası pek kullanışlı bir özellik olduğunu söyleyemeyiz, yine de beğenenler vardır ayrı mesele, bu yazımızda ise sadece root yetkisi ile, sd kartı biçimlendirmeye ihtiyaç duymadan, herhangi bir bilgisayar kullanmadan, indirilen uygulamaların direkt olarak sd karta kurulmasını sağlayacağız, ve sizin yapmanız gerekenler sadece dikkatli bir şekilde okuyup, uygulamaya koymak.

Uygulama indirme yerini sd kart yapma

Normalde bu işlem, ADB komutları ile bilgisayar üzerinden yapılıyordu, ancak her geçen gün, bu tür işlemlerde bilgisayarlara olan ihtiyaç azalmaktadır, bunun en güzel örneği, geçtiğimiz günlerde bizimde yayınlamış olduğumuz, recoverysiz-bilgisayarsız Rom Yükleme makalesidir.

Sd kartı dahili hafıza yapma rootsuz bir şekilde çalışmadığı için, rootsuz arkadaşlar biraz şanssız, ancak yine de cihazını rootlamak isteyen varsa, buradaki rehber makalemiz işini görecektir: Android Cihaz Rootlama Rehberi

Uygulama yükleme konumunu sd kart yapma

Şimdi gelelim uygulama yükleme yerini sd kart yapma adımlarına bunun için yeni geliştirilen süper bir uygulama var, bunu ilk defa duyuyor olabilirsiniz, ismi Root Essentials verdiğimiz linkden indirip android cihazınıza yükleyin ve içerisine girin hafıza kartını telefon hafızası yapmak için sizden root izni isteyecektir, İzin Ver butonuna basın ve gelen uygulama ana sayfasında resimdeki gibi DEPOLAMA başlığına tıklayın, burada resimde 2. adımdaki gibi Uygulama Yükleme Konumuna tıklayın.

Uygulama indirme yerini sd kart yapma
Uygulama indirme yerini sd kart yapma

Gelen bu ekranda yer alan SD Kart seçeneğine basın ve işlemi bitirdikten sonra cihazınızı yeniden başlatın, bundan böyle yüklenen uygulamaların kullandığı hafıza alanı SD Kart olacaktır.

Uygulama indirme yerini sd kart yapma
Uygulama indirme yerini sd kart yapma

Makaleyi bitirmeden önce Root Essentials hakkında bir klavuz hazırlamak istiyorum, içerisindeki başlıklar ne işe yarar

Araçlar başlığı altında yer alan

Pil Kalibrasyonu: bu özellikteki adımları uygulayarak, yeni yüklenmiş romunuzdaki batarya performansınızı, cihazı ilk aldığınız gündeki gibi yapmanızı sağlar.

Build.prop Düzenleyici: Build dosyaları, biraz tehlikeli dosyalardır, ne oldukları konusunda ilerleyen günlerde bilgilendirme yazıları yazacağız, ancak kısa özet geçmek gerekirse, sistemde yer alan küçük ama öz değişiklikleri temsil eden dosyaları 0-1 arası cevaplarla düzenlemenizi sağlar.

Cihaz Bilgisi: Cihaz hakkında birçok bilgiye ulaşmanızı sağlar, şarjdı, işlemciydi, modeldi vb.

Parmak İzi Hareketleri: Cihazı parmak izi özelliği taşıyanlar için, parmak izi takip aracı diyebiliriz.

Flashlayıcı: Bu özellik geçtiğimiz günlerde anlattığımız FlashFire kullanarak flashlama işlemini recovery mod desteği ile yapan, boot image, zip file veya recovery yüklemenizi sağlayan araç, içerisindeki İndirme sekmesi ile root programları, rom dosyaları, twrp dosyalarının cihazınıza uygun olanlarını bulup yüklemenizi sağlar.

/system RO/RW Bağla: Cihaz sistem bölümünü yeniden yazılabilir salt okunur hale getirmenizi sağlar, özellikle rom üzerinde değişiklik yapacaklar için önem arz eden bir araçtır.

Yeniden Başlatıcı: Yeniden başlatma işlemini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlar.

Root Denetleyicisi: Cihazın root durumunu kontrol etmenizi sağlar

Samsung CSC Düzenleyici: (Consumer Software customisation) csc belirli bir bölgeye ve operatörlere bağlı olarak çıkan kullanıcı yazılım özelleştirmesidir, bunun için detaylı yazacağız, şimdilik bunu bilmeniz yeterlidir.

Depolama başlığı altında yer alan

Uyarlanabilir Depolama: Bu olay yukarıda anlattığımız Hafıza kartını dahili belleğe dönüştürmek için sd kartı biçimlendirerek tanımlamanızı sağlar.

Uygulama Yükleme Konumu: Bu makalemizin, yukarıda resimli bir şekilde anlattığımız konusu.

Uygulama Yöneticisi: Bu bildiğiniz uygulama yöneticisi, burada çeşitli özellikler kullanıma sunulmuştur, bunlardan bazıları uygulamayı sd karta taşıma, apk olarak yedek çıkartmadır.

Root Gezgini: Cihaz dosyaları arasında turlamanızı gerekirse müdahele etmenizi sağlar.

Kullanıcı Arayüzü başlığı altında yer alan

Demo Modu: Androıd sistem arabirimini sabit bir işleme zorlar, tehlikelidir, androıd Marshmallow üstü sürüm gerektirir.

DPI Değiştirici: Cihaz ekranında kullanılan lcd yoğunluğunu düzenlemenizi sağlar.

Emoji Değiştirici: Cihazınıza tüm android sürümlerinin emojilerini yüklemenizi sağlar, son 1 yıldır benimde şaşırdığım bu özellik, birçok uygulamanın geliştirilmesini sağladı, bir yazımızda bu işlemi detaylı bir şekilde anlatacağız, olay şöyle işliyor, herhangi bir android veya İOS sürümüne ait emoji paketlerini sisteme entegre etmenize yarıyor.

Yazı Tipi Yükleyici: İçerisinde yer alan 700+ yazı tipinden istediğinizi seçin ve cihazınıza yükleyin.

Serbest Pencere Modu: Bu özellik bildiğiniz windowsdaki çoklu pencere özelliğidir, android nougat ile bunun az kısıtlı özelliği normal kullanıcılara sunuldu, ama bu aracın yaptıkları çok daha fazla.

Dil Değiştirci: Cihaz dilini değiştirir.

Gece Modu: Cihaza özel gece modu ayarı yapar.

Bu yazımızda android uygulama yükleme konumunu sd kart yapma adımlarını ve piyasada yer alan yeni bir uygulama olan Root Essentials araçlarından bahsettik, bu konuda yaşadığınız problemleri bize yorum kısmından yazabilirsiniz.

Root Essentials Programını İndirmek İçin Tıklayın.

12 YORUMLAR

  1. Merhaba Samsung Galaxy J3 2016 J320F model telefonum var 5.1.1 LoliPop android sürümü cihaz ROOTLU izinleri veriyorum dediğiniz şekilde yapıyorum yeniden başlatıyorum cihazı sandisk 32 gb hafıza kartı takılı google play storeden yine normal cihaz hafızasına indiriyor hafıza kartına indirmiyor yardım edermisiniz?

  2. Merhaba, Uygulama yükleme yerini değiştirdikten sonra, gidip kontrol ettiğinizde yeri sd kart olarak gösteriyormu Root Essentials? ayrıca hangi root sağlayıcı?

  3. Kontrol ettigimde Sd kart olarak gosteriyor ama telefon hafizasi doluyor sd kart ta hic mb eksilmiyor bile 35/40 tane uygulama yukledim ROOT OLARAK SuperSu yuklu en son versiyon.

  4. Merhaba, bazı cihazlarda çalışmaması gibi bir surum söz konusu en yakın zamanda sorun tam sebebini araştırıp çözüm üretmeye çalışacağız, biraz yoğunuz şu sıralar, takipte kalınız.

Bir yorum bırak

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

18,204BeğenenlerBeğen
8,324TakipçilerTakip Et
265TakipçilerTakip Et
3,070AboneAbone Ol

Stay on op - Ge the daily news in your inbox