Kayıtlı wifi şifresi öğrenme – Android cihazlarımızda her gün birçok wifi ağına bağlanarak internet aleminde dolaşıyoruz, ofiste ofis ağına, evde ev ağına, cafe de cafe ağına vb. birçok imkan var, bu şifreler android cihazların hafızasına kaydedildiği için, çoğu zaman tekrar tekrar şifre girmeden, bu ağlara bağlanırız, bağlandığınız herhangi bir ağın şifresini unut seçeneği ile unutsanız bile bu şifre sistemde tutulmaktadır, her neyse sadede gelelim, cihazınızda ki herhangi bir ağın şifresini bilmiyor ve öğrenmek istiyorsanız, yazımızda bunu detaylıca anlatacağız.
Android WiFi şifresi öğrenme
kayıtlı wifi şifresi öğrenme rootsuz cihazlarda bilgisayar üzerinden adb komutları ile yapılırken, rootlu cihazlarda çok basit bir şekilde, paylaşacağımız uygulama ile öğrenebilirsiniz, cihazınız rootlu değilse root rehberi makalemiz size yardımcı olacaktır, yok ben rootlamak istemiyorum diyorsanız, sizin için bilgisayardan bakma işlemini önermekten başka çaremiz yok, rahat olun onuda bu makaleden anlatacağız.
Android kayıtlı WiFi şifresi öğrenme Cihazı root yetkisine sahip arkadaşlar, hemen verdiğimiz bağlantıdan wifi key finder programını indirip cihazlarına yükledikten sonra açsınlar, gelen ana ekranda direkt olarak resimdeki gibi, eski wifi şifrelerini göreceklerdir, üzerine basılı tutarak kopyalama işlemini yapabilirsiniz.

Android WiFi şifresi bulma rootsuz
Android telefonda kayıtlı WiFi şifresi öğrenme işlemine başlamadan önce cihazınızdaki usb hata ayıklama modunu aktif hale getirin ardından verdiğimiz linklerden cihazınıza uygun drıverları bulup indirin, bu linke tıkladıktan sonra gelen sayfadan markanızı seçip uygun driver dosyasını indirip bilgisayarınıza yükleyin.
Android WiFi şifre öğrenme
kayıtlı wifi şifresi öğrenme programı olarak kullanacağımız ADB ve Fastboot yazılımını indirin ve rar içinden masaüstüne çıkartın, bakın burası önemli, kayıtlı wifi şifresi öğrenme işlemi için hiçbir isim değişikliği yapmadan direk masaüstüne çıkarın, ardından dosya içine girip, orada yer alan android logolu uygulamaya tıklayın, gelen aşağıdaki ekran kurulum ekranıdır, bu ekranda (Y/N) gibi ibareler için klavyeden Yes tuşuna basarak ilerleyin.

Android bağlı olduğum WiFi şifresini öğrenmek için bu işleme devam edin, 2-3 defa sonra normal windows program kurulum ekranı gelecektir, bu kurulum ekranında standart olan Next tuşuyla kurulumu ilerletin ve en sonunda Son tuşuna basarak bu işlemi bitirin, kurulum işlemi bittikten sonra, cihazınızda USB hata ayıklama modunu aktif edip bilgisayara bağlayın, ardından masaüstüne çıkardığınız minimal_adb_fastboot_v1.4.3 adlı dosyaya tıklayın gelen ekranda önce klavyeden Shift tuşuna ardından farenin sağ tuşuna aynı anda tıklayın yani Shift+ Sağ tuş yapın ve gelen seçenekler arasından resimdeki gibi Komut penceresini burada aç seçeneğine tıklayın.

Bu işlemden sonra cmd ekranı açılacaktır, burada programın cihazımızı tanıyıp tanımadığını kontrol etmek için, resimdeki gibi şu komutu girin ve enter tuşuna basın;
adb devices

Bu komutu girdiğinizde cihazınız tanınmışsa resimdeki gibi ID numaranız gözükecektir, eğer gözükmüyorsa driverlar da sorun vardır yada USB hata ayıklama aktif değildir, kontrol edin, bu komutun ardından cmd ekranına resimdeki gibi aşağıdaki komutu girin; (bu komutu girmeden önce Bilgisayarım/C (Yerel Disk) bölümüne giderek Desktop adlı bir dosyanın olup olmadığını kontrol edin, bazen sorun çıkarabilmektedir kayıt ederken, o yüzden Desktop adlı dosya yoksa bir tane oluşturun ve ismini büyük küçük harfe dikkat ederek Desktop yapın)
adb pull /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf C:\Desktop\wpa_supplicant.conf

Bu komut WiFi şifresi öğrenme işleminde, android cihazlarda root izni ile şifre gösteren programların okuduğu şifre kayıt dosyasını, fastboot yoluyla root iznine ihtiyaç duymadan okur ve belirttiğimiz Bilgisayarım/C/Desktop yoluna kaydeder, şifrelere bakmak için Bilgisayarım/C/Desktop yoluna gidin, resimdeki gibi bir dosya ile karşılaşacaksınız.

Android telefondaki kayıtlı WiFi şifrelerini görmek için bu dosyayı Notepad tarzı not programları ile açıp şifrelere bakabilirsiniz, notepad programı yoksa dosya sonundaki .conf uzantısını silerek .txt yaparsanız standart windows not defteri ile de şifreleri görebilirsiniz.

Makalemizde rootlu ve rootsuz cihazlar için Android WiFi şifresi görme işlemini iki farklı yoldan resimlerle destekleyerek anlattık, bu konu da yaşamış olduğunuz problemleri yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.
İndirmeler
Samsung Galaxy A3 2017 nasıl root yükleyebilirim. SuperSU hariç o oluyor başka alternatif kesin çalışan root biliyor musunuz?
Root atma makalemizde ki diğer programları deneyebilirsiniz.
https://www.tcybers.net/2017/11/buyuk-androd-cihaz-rootlama-rehberi-en.html
Merhabalar! Telefonum tuş kilidini girince donuyor biraz beklediktekn sonra aciliyor ROOT yükledikten sonra oldu ne yapabilirim.
Merhaba, hangi root sağlayıcı programını kullandınız?
CF-Auto ROOT SuperSU yani
Sistemde bir hataya sebep olmuş olabilirsiniz, cihaza ilk defa mı root attınız? hard reset yapmanız çözebilir belki ancak çözmezse stock rom veya custom rom kurmaya kadar gider
Cihazi sifirladim recovery mod ile düzeldi teşekkürler
Stock romu nerede bulabilirim samsung-updates.com bu site güvenilir mi burada var.
Pardon bu site http://samsung-updates.com/latest-firmware/
Bir sorun çıkacağını sanmıyoruz indirebilirsiniz.
2.YÖNTEMDE
remote object '/data/misc/wpa_supplicant.conf'does not exits
HATASI VERİYOR NE YAPACAĞIM
Cihaz marka ve modelinizi yazar mısınız?