İlgili Yazılar

Androıd: Hafıza Arttırma

spot_img

Androıd hafıza artırma nasıl yapılır? – Androıd kullanıcılarının, cihazlarında yoğunlaştıkları kullanım alanları sürekli değişiyor, kimisi telefonunu, fotoğraf çekmek için etkin bir şekilde kullanırken, kimisi oyun oynamak için kullanıyor, kimisi video çekerken, kimisi video, film vb. indirmek için kullanıyor, kullanım alanları farklılık gösterse de, bunların bir ortak noktası var! evet Hafıza, yaptığınız tüm işlemler için yeteri kadar hafıza alanlarına ihtiyacınız var, ancak bu durum her zaman böyle gitmiyor, gün geliyor bu hafıza alanları dolup taşıyor, dosya depolayacak yer kalmıyor, işte bu yazımızda hafızayı nasıl artırabiliriz onlardan bahsedeceğiz.

android hafıza arttırma

Rootlu cihazda çalışanlar olduğu gibi android hafıza arttırma rootsuz cihazlar da çalışan yöntemler de vardır, hangisi size uygunsa o yöntemi kullanın, ama yok ben rootla çalışan yöntemi beğendim, cihazımı rootlamak istiyorum diyorsanız, sizin için hazırladığımız Androıd Cihaz Rootlama Rehberi yazımızı okuyarak hemen bugün, cihazınızı rootlayabilirsiniz.

Uygulama Taşıma

android hafıza arttırma konusundaki, bu işlem rootsuz cihazlarda, çok kapsamlı yapılmasa da, yine bazı uygulamalar sd karta taşınmaya müsait olabilmektedir, bunun için yapmanız gereken Ayarlar/Uygulamalar alanına giderek, kullandığınız uygulamalara girip, taşınmaya müsait olanları, resimde de gördüğünüz tuş yardımıyla sd karta taşıyın.

android hafiza arttirma
android hafiza arttirma

Rootlu bir cihaza sahip arkadaşlar ise, uygulamaları sd karta taşımak için, sd karta taşımaya müsait mi diye bir lüks aramadan istedikleri gibi, istedikleri uygulamayı sd karta fırlatabilirler, android hafıza arttırma programı arasında SD Maid ve Lucky Patcher bir numaradır.

Android hafıza arttırma programı indir

Bulut Depolama Servisleri

android dahili hafıza arttırma rootsuz ve önemli yöntemlerden biridir, yaşadığımız dijital devrin, en büyük yeniliklerinden ve faydalarından birisi tabi ki bulut depolama servisleridir, sizlere verdikleri ücretsiz depolama alanlarına istediğiniz gibi dosya depolayabilir, internet erişiminin olduğu her yerde bu dosyalara erişim sağlayacağınız gibi, bu servislerin mobil uygulamaları ile istediğiniz dosyaları çevrim dışına alarak, internetsiz erişim sağlayabilirsiniz.

Bu özelliğin yararlı tarafı, cihaz hafızanızı kullanmak yerine, bulut depolama servislerinin serverlarını kullanmanızdır, ayrıca cihazınızın başına gelebilecek herhangi bir sorunda, dosyalarınız güvende olacaktır, bu dosyalara, bulut depolama servisi hesabınız ile istediğiniz cihazdan erişim sağlayabilirsiniz.

android hafiza arttirma
android hafiza arttirma

Sistem Uygulamalarını Kaldırma

Bu işlem hem rootlu hemde rootsuz cihazlar için işe yaramaktadır, root erişimine sahip cihazlar, sistemde bir işe yaramayan daha doğrusu kullanmadıkları, ancak sistemin hafızasını ve performansını olumsuz etkileyen sistem uygulamalarını kaldırarak hem hafıza alanı açabilir hemde cihaz performansını artırabilirler, bunun için yazmış olduğumuz bu yazı işinizi görecektir Androıd: Sistem Uygulaması Kaldırma

Rootsuz cihazlar için bilgisayar kullanarak sistem uygulaması kaldırmak mümkün, Rootsuz Sistem Uygulaması Kaldırma bu konudaki yazdığımız detaylı yazımıza bakabilirsiniz.     

Odexleme İle Hafıza Artırma

Bu işlem rootlu cihazlar için geçerli, ve hafıza artırma yöntemleri arasında en etkili ve en fazla yer açan yöntem diyebilirim, odexleme işlemi ile .apk dosyalarından ayrılan .dex dosyaları optimize edilerek .odex dosyalarına dönüştürülür. Bu .apk dosyalarına Odexed Apk denir, bu olaya ise Odex denir, odexleme yapmak için kullanacağınız en kararlı uygulama Lucky Patcher dir, odexleme ile ilgili makalemiz: Androıd: Odex – Deodex Nedir? NasılYapılır?

Önbellek Temizleme

Cihazda yapılan işlemler yüzünden, önbellekte çeşitli veriler birikir, bu veriler gereksiz bir şekilde hafıza alanlarını işgal etmektedir, silmeniz de herhangi bir sakınca yoktur, silmek için Ayarlar/Depolama alanına giderek Ön belleğe alınan veriler başlığına bir kez tıklayın, gelen bu ekranda Tamam diyerek önbellek temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

android hafiza arttirma
android hafiza arttirma

Bu yazımızda hafıza artırmak için, yapabileceğiniz işlemlerden bahsettik, şunu itiraf etmeliyim ki, en tatmin edici yöntemler, rootlu cihazlarda çalışmakta, ama yine de diğer yöntemler es geçilmemeli, bu konuda yaşadığınız problemleri bize yorum kısmından iletirseniz yardımcı olmaya çalışırız, bizim değinmediğimiz bir yöntemden haberdarsanız, yorum formundan bildirin, bizde diğer okuyucuları haberdar edelim!

Bir yorum bırak

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

18,204BeğenenlerBeğen
8,324TakipçilerTakip Et
265TakipçilerTakip Et
3,080AboneAbone Ol

Stay on op - Ge the daily news in your inbox